Ripaus vanhaa, kourallinen uutta

Julkaistu JeppisWeekly-lehdessä 12.1.2017

Hyvä ystävä muutti viime vuoden lopulla tilavasta vanhasta talosta huomattavasti pienempiin oloihin, isommasta perheestä yksinasujaksi. Hän, piintynyt keräilijä, teki tiukan inventaarion, lahjoitti ja myi ennakkoluulottomasti rakkaita kirjojaan, vaatteitaan ja astioitaan.

img_4686Lopulta hän kuskasi kaatopaikalle sen, mikä ei kierrätykseen kelvannut ja jätti vain tarpeellisimman (mihin toki lukeutui myös pieni kotikirjasto, aiempaan verrattuna vaatimaton, mutta sisällöltään ehdottoman tärkeä.)

Syytä on myös mainita, että hänellä on seuranaan kaksi kissaa, joten täysin yksin hän ei asu.

Kun ahkera muuttoapu oli sijoittanut aterimet keittiön laatikoissa eri järjestykseen kuin edellisessä kodissa, ystäväni ensi reaktio oli palata alkuperäiseen: lusikat, haarukat ja veitset, ei suinkaan veitset, lusikat ja haarukat. Hän tuli kuitenkin toisiin aatoksiin: ehkä tämäkin olisi osa uutta elämää!

img_0713Ja alkuun päästyään hän teki pienen muutoksen toisensa jälkeen: joi aamuteen toisella puolella pöytää kuin aikaisemmin, lisäsi päivärutiineihin youtuben tahdissa ahkeroitavan kuminauhajumpan, pyrki yöllä huolehtimaan herätessään korvaamaan huolenaiheet laskemalla hotelleja, joissa matkustelevaisen työuransa aikana on yöpynyt (muutkin unettavat laskutoimitukset käyvät).

Vanhassa voi hyvinkin olla vara parempi, mutta joskus totutusta poikkeaminen kannattaa. Uudet tavat toimia saattavat paljastaa tuoreita näkökulmia ja synnyttää yllättäviä ideoita. Hiljattain luin uutisen, jonka mukaan uuden oppiminen vapaa-ajalla voi auttaa jaksamaan työelämän myrskyissä.

Toki järkeä ja tasapainoa tässä itse kultakin tarvitaan, ettei harrastus muutu taakaksi, mutta työstressi saattaakin laantua, kun vastapainoksi keskittyy ihan muiden tietojen ja taitojen kehittämiseen. Ehkä uudet rutiinitkin ohjaavat samaan suuntaan: virkistävät ja vetreyttävät.

Itse aion uuden vuoden kunniaksi elvyttää uusvanhoja rutiineja: haluan liikkua ja laulaa säännöllisesti. Sähköinen kalenterini muistuttaa kiireisimpinä aikoina aamuisin, että elettävä on päivä kerrallaan. Kaikkina aikoina yritän muistaa kauniit sanat, itselleni ja muille, joka päivä.

Ystäväni elämä ei ole muuton ja muutosten jälkeen mullistunut, mutta uusi tilanne on helpompi sulattaa, kun osan asioista tekee tavalla, joka suuntautuu tulevaan, eikä muistuta turhaan entisestä.

Mainokset

Tietoja Löykkiön kirjasto. Löykkiö Library

Library nerd. Writer. Literature buff.
Kategoria(t): arki, Hyvinvointi, Kirjat, Muutto Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s