Bingokausi parhaimmillaan!

Piste!Kauan sitten vuosituhannen alkuvaiheissa kesäisessä Suomen Turussa vieraili kaksi Varsinais-Suomesta Keski-Eurooppaan kotiutunutta expatriaattia. Kummastellen he seurasivat katukuvaa, joka oli sitten viime näkemän täyttynyt unikkokuosisista niin kotimaisista kuin kauempaakin matkanneista turisteista. Paikallisväestöäkin marimekkokansaan lukeutui.

Marimekko-tuotteiden ryöpsähdys synnytti uuden kesähuvin: Marimekko-pisteiden laskemisen, marimekkobingoksikin kutsutun ajanvietteen. Se sujuu tähän tapaan: jos näet henkilön, jolla on yllään enemmän kuin yksi MM- tuote, saat pisteen. Pussukat, laukut ja sateenvarjot lasketaan. Pisteen saat myös pariskunnasta, perheestä tai seurueesta, joista ainakin kahdella on päällään Marimekon tuotantoa. Siitä potentiaalisesta tilanteesta, jossa Marimerkko-verhoisessa ikkunassa seisoo esimerkiksi tasaraitapaitainen henkilö, saa pisteen. Itsestään ei saa pisteitä, kumppanistaan kyllä.

Eikä pisteidenlaskussa tarvitse rajoittua kesäkauteen. Otollisia tilaisuuksia ovat kulttuurifestivaalit ja -tapahtumat, konsertit, teatterinäytökset, kulttuurialan konferenssit ja valtakunnalliset kirjastopäivät (sekä vastaavien naisvaltaisten alojen kokoontumisajot).

Tärkeintä tässäkään lajissa ei ole voitto, vaan jalo kilpa. Pisteitä voi laskea kaveripiirissä ilman sen kummempaa tavoitetta tai palkintojen jakoa. Erikoismaininta tai kunniakirja olisi tosin pitänyt saada siitä naishenkilöstä, jolla nähtiin – yhdellä kertaa – mekko, lierihattu, puukengät ja olkalaukku, kaikki sinistä unikkokuosia.

Mainokset

Tietoja Löykkiön kirjasto. Löykkiö Library

Library nerd. Writer. Literature buff.
Kategoria(t): Design Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s