Se tavallinen tarina

Mitään isoa ja uutta ei voi aloittaa lauantaina, koska siitä ei pysty tekemään itselleen selkeää tarinaa. Ainakaan minä en voi. Uudet asiat alkavat maanantaisin ja kuun alussa tai vaihtoehtoisesti kauden lopussa.

”Kun 7 kuukauden treenitauko päättyi, palasin syömisessä aikaisempiin käytäntöihin. Liikunta alkoi maltillisesti. Näillä konsteilla onnistuin kesän aikana palaamaan lähtöruutuun.”

Kuulostelen arjen hanketoimintaani henkilökohtaisten raporttien kautta: vaikuttaako suunnitelma ja sisällysluettelo hyvältä? Pystynkö näkemään itseni projektin lopussa, kertomassa kuinka kaikki alkoi “toukokuun toisena maanantaina, kolme kuukautta sitten”.

”Kirja syntyi kuten edellinenkin: kaksi kuukautta lukemista ja luonnosmaisia muistiinpanoja, joista kirjoitusviikkojen aikana muotoutui kokonaisuus.”

IMG_1215Kirjoitan projektitarinan ensin mielessäni, sitten toteutan, mutta väliintuleva prosessi ei toki aina muistuta metnaalista käsikirjoitusta kuin äärimmäisen kaukaisesti. Lopputuloskaan ei joka kerta ole se alunperin aiottu.

Ja kuitenkin tarvitsen tarinalleni siistin ennakoidun muodon ja päätepisteen ennen kuin voin aloittaa. On tiedettävä, miten kerron hankkeesta kysyjille – mutta ennen kaikkea itselleni.

Asioille pitää käsikirjoittaa tarkoitus, tekemiselle tavoite, poikkeamille osa etenemisessä. Tämä tapahtuu useammin jälki- kuin etukäteen.

Vimmaiset herkutteluviikot olivatkin osa suurta suunnitelmaani ja kirjoitusvaiheen lykkääminen kuului asiaan – prokrastinoinnista en ole koskaan kuullutkaan!

Mainokset

Tietoja Löykkiön kirjasto. Löykkiö Library

Library nerd. Writer. Literature buff.
Kategoria(t): Ajattelu, arki, Kirjoittaminen Avainsana(t): , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

2 vastausta artikkeliin: Se tavallinen tarina

  1. Noinhan se menee, niin pienissä kuin suurissakin projekteissa. Muuten sitä ajelehtii kuin ruoriton vene holtittomasti joka aallon tyrkkäämänä.
    Ahaa, sinäkö siis olet 11.5. aloittanut uuden kirjan työstämisen?

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s