Eläköön se pieni ero?

Tänään taas näyttäytyvät sukupuolittuneet käytännöt kummallisimmillaan: Kankaanniemi-uutisoinnin käynnistyttyä ihmetytti (taas), mitä tapahtuisi ja kuinka reagoitaisiin, jos vastaavia viestejä (itseään nuoremmille) miehille lähettelisi naispoliitikko. Enkä suinkaan toivo samaa ’pojat on poikia’ -olankohauttelua naisten osaksi.

Minusta kyseessä ei myöskään ole ’pikku juttu’ tai ’vain vaimoa koskettava asia’, vaan episodi kertoo siitä, miten Kankaanniemi suhtautuu asemaansa miehenä ja poliitikkona – sekä naisiin. ’Harkintakyky petti’ alkaa olla saman luokan selitys kuin ’olin niin kännissä’.

En todellakaan pahoittanut mieltäni, vaan somessa ja uutisten kommenttikentissä käytävä keskustelu OTTAA HIRVEÄSTI PÄÄHÄN. Erityisesti hämmentävät jotkin naisten postaamat huomiot, joiden mukaan noloa on, ”mutta kuitenkin aika pienen jutun takia” hyökätään Toimi-parkaa vastaan. “Naiset ja miehet nyt vaan on erilaisia.” Jaa sillä tavalla erilaisia, etteivät erota, mikä on sopivaa käytöstä ja mikä ei? Että miehille ei ole selvää, ettei vihjailevia – tai kaiketikin suorasukaisia – viestejä lähetetä tilaamatta ja pyytämättä?

Mainokset

Tietoja Löykkiön kirjasto. Löykkiö Library

Library nerd. Writer. Literature buff.
Kategoria(t): Tasa-arvo, Yhteiskunta Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s