Kun mindlessnessista tulee mindfulnessia

Lähipiirin viihdekäyttöön kehitetty mindlessness-käsite on osoittautunut alkuperäänsä osuvammaksi. Kun media tuuttaa ohjeita kuntoiluun, työntekoon, syömiseen ja lepoon, on vaikea olla tyytyväinen itseensä, kun useimmiten tuntuu, ettei ole tehnyt kaikkeaan hyvinvointinsa eteen.

Mindfulness ja meditointi, rentoutuminen ja hyväksyvä läsnäolo muuttuvat nekin noviisin käsissä – tai pikemminkin päässä – hätääntyneeksi hyrinäksi: eihän tämä mene oikein, miksi päässä surisee, oho, en ollut taaskaan rentona. Tässä olotilassa mindlessness onkin ollut sopiva lähtökohta: ei merkityksessä ’tyhjä mieli’, vaan ’päätön fiilis’. Kun sen on hyväksynyt, mindfulness onkin lähes käden – tai siis aivojen – ulottuvilla.

Thus, it is an expression of non-doing, or non-efforting where one self-consciously suspends agendas, judgments, and normal-common understandings. In so doing, one can easily lose track of space and time, like a child at play who becomes totally engaged in the activity before her. In addition to the passive capacity to simply witness experience as it unfolds, a mindful state of consciousness may also manifest essential qualities such as compassion and acceptance.” Gregory J. Johanson, Ph.D (as quoted in Psychology Today 17.2.2014 https://www.psychologytoday.com/blog/matter-personality/201402/mindfulness-or-mindlessness)

Ei ole sattumaa, että aikuisten värityskirjat ovat tällä hetkellä suosittuja. Yksi niistä keikkuu Amazonin myyntilistojen kärjessä. Colour Yourself Calm -värityskirjan mandalat toimivat aikuisten ajatusten kesyttäjinä, iltapuhteena, josta ei ole leikki kaukana. Tästäkin voi tosin kehittää suorituksen: apua, en ole tänään postannut instagramiin kuvaa illan mandalasta!

Mainokset

Tietoja Löykkiön kirjasto. Löykkiö Library

Library nerd. Writer. Literature buff.
Kategoria(t): Ajattelu, Mieli Avainsana(t): , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s