Kolttu yhdistää yli rajojen?

Tämänviikkoisen mekkopöhinän voi kuitata tuhahduksella tyhjänpäiväisistä epäuutisista ja hölmöistä viihdemeemeistä, mutta ehkä sen voi nähdä toisinkin.

IMG_2488Jos yksi kolttu voi yhdistää suuren joukon ihmisiä valtionrajojen yli, mantereelta toiselle vuorokauden aikana, ihmiskunnalla on toivoa! Jos triviaali hömppäsisältö korvataan muulla positiivisella, voidaanko samalla mekanismilla luoda ymmärrystä ja yhteisyyttä ja monia ihmisiä koskettavia keskusteluja?

Vastaava ajatuskulku viriää aina isoissa konserteissa ja festivaalikatsomoissa. Kun Lady Gaga tai Robbie Williams laulattavat yleisöä, en pidä itseäni kaupallisuuden uhrina vaan tunnen olevani osa yhteisöä.

Hyvä tahto, naapurisopu ja yhteisöllisyyden kokemus oli vahva myös joulukuisessa yhteislaulannassa Royal Albert Hallissa, missä tuhannet jouluvaloin koristellut ja tonttulakitetut britit antoivat mennä: lauloivat, nauroivat, aaltoilivat koko katsomon leveydeltä.

IMG_2554Naiivia tai ei, jos tämän hyvän energian ja vieruskaverin hyväksynnän saisi valjastettua useammin rakentavaan, yhdistävään ja myönteiseen käyttöön, me ja ne ehkä lähenisimme toisiamme.

Toinenkin suunta on ikävä kyllä mahdollinen ja samaa yhteistunnetta voi masinoida pimeiden voimien taakse. Ehkä muinaisissa saksalaisissa väkijoukossa ja stadioneilla koettiin juuri samaa: yhdessä olemme vahvoja, nyt kuulun oikeaan joukkoon. Hyytävä ajatus.

Mainokset

Tietoja Löykkiön kirjasto. Löykkiö Library

Library nerd. Writer. Literature buff.
Kategoria(t): arki, Juhla, Kulttuuririennot, Musiikki, Yhteiskunta Avainsana(t): , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s