Väärin erottu?

Päivänä eräänä luin Hesarista jutun eronneesta pariskunnasta, joka muutti eron jälkeen samaan paritaloon: vaimo alakertaan uuden puolisonsa kanssa, ex-mies yläkertaan, toistaiseksi sinkkuna. Lapsille koko talo on omaa, yhteistä kotia.

Ajattelin: mainiota. Aikuiset ihmiset pystyvät eron jälkeen elämään toisiaan lähellä, jotta ovat läsnä lastensa elämässä – ovathan he aiemminkin jostain syystä
toisensa valinneet.

Kumpikaan ei ole käyttäytynyt sekopäisesti tai ollut väkivaltainen. Molemmat myönsivät haastattelussa, että toki järjestelyyn liittyy hankaluuksia: joskus tekisi mieli kommentoida toisen käytäntöjä, mutta siihen ei enää ole perusteita ex-puolison reviirillä; uuden suhteen aloittaminen voi olla hankalaa, jos tulokas ei ymmärrä järjestelyä. (Oma huom.: haluaako kukaan suhteen, jossa toinen puolisko ei pysty toisen valintoja hyväksymään?)
Kenenpä arkeen ei kompromisseja ja erilaisia obstaakkeleja kuuluisi.

IMG_0730
Sitten puolivahingossa silmäilin juttuun
kertyneitä kommentteja. Sitä säälin määrää, jonka miesressu sai osakseen! On elämänsä rankkaa ja ankeaa ex-vaimon tossun alla. ”Asumisjärjestely mahdollistaa ex-vaimolle ex-miehen ja tämän ”uuden elämän” kontrolloimisen.” Kukapa nainen sellaisen kanssa suhteeseen ryhtyisi. Tosin moni keskustelija piti lieventävänä asianhaarana miesparan nöyryyttävälle tilalle sitä, että ex-vaimon uusi puoliso oli nainen. Huh. Ei sentään joudu toisen miehen määräysvallan alle.

IMG_0729Ikävää vaikutti olevan Hesarin toimittajan harhaanjohtava tapa pantata tätä sukupuolitietoa jutun puoleen väliin – sehän muutti asetelman tyystin. Miksi? Minkä takia juttu huijasi? Minkälainen käsitys lukijalla on homoista, heteroista, miehistä, naisista ja ihmissuhteista, jos siltä tuntuu? Yksi kirjoittaja totesi, ettei ”haluaisi sekaantua moisen kommuunin elämään”, vaikka häntä henkilökohtaisesti – ilmeisen suvaitsevaisena ihmisenä –  ei ”hetkautakaan että tuommoinen asumisjärjestely sijaitsee lähellä kotiani”.

Toki tietoon itsekin reagoin, mutta miksi sukupuoli teki asetelmasta miehelle ’helpomman’? Toinen mies olisi ollut miehisyydelle suurempi uhka ja kertonut kyseessä olevan ’nössön’, mutta onneksi lesbosuhde ei voi miehisyyttä kyseenalaistaa, vaan kertoo enemmän vaimosta? Aivot menevät solmuun kommenttien alkuperää pohtiessa. Luovutan.

Oikeudenmukaisuuden nimissä on sanottava, että useissa kommenteissa oltiin iloisia, että julkisuudessakin tulee esille myös muita elävän elämän perhemalleja kuin yksi ainoa oikea mamma pappa barn villa volvo vovve -versio.

 

Mainokset

Tietoja Löykkiön kirjasto. Löykkiö Library

Library nerd. Writer. Literature buff.
Kategoria(t): Human interest, Koti, Yhteiskunta Avainsana(t): , , , , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s