Zen zen

IMG_2253”Kun elämä tarjoilee sitruunoita, tee limonaadia.” Yeah, right. Käännä toinen poski. Katso aurinkoiselle puolelle. Sitä tikulla silmään, joka vanhoja muistelee. Anna toinen ihokas köyhille (jos sinulla on kaksi). Hymyä pyllyyn. Keskity positiiviseen. Vaikeuksien kautta voittoon (ei vastoinkäymisiin). Ihanko totta? Näistäkö elämä paranee? Ihan totta.

Vakavasti puhuen, yritän oikeasti aloittaa mindfulness-harjoittelun, oppia olemaan läsnä, ehkä meditoimaankin. Edellä mainitut ohjeet voivat liittyä myötätuntoon, kiitollisuuteen ja muihin hyödyllisiin tunteisiin – tai sitten ei. Mutta uskon vakaasti, että ainainen itsensä sättiminen, tyytymättömyys omiin suorituksiin, samojen ajatusratojen toistaminen vahvistaa vain samaa ajatuskaavaa, eikä minua.

Lähipiirissä Buddhan aivot ovat niin suosittu ilmiö, että väkisinkin aiheesta kiinnostuu. Käsitteen lanseerannut Rick Hanson on neuropsykologi, joten uskon olevani hyvissä käsissä, kun heittäydyn buddhan aivojen tavoittelijaksi harjoituskirjan tukemana.

The mind shapes the brain: neurons that fire together, wire together. Positive experiences are the main source of the neural structures underlying positive mood, resilience, feeling loved, the executive functions, and other inner strengths. Unfortunately, most positive experiences are wasted on the brain because it evolved a negativity bias to help our ancestors survive.

IMG_3100Yritän kouluttaa kivikaudella muotoutuneita liskoaivojani nykyaikaisiin oloihin: enää ei
tarvi sännätä kaikkea karkuun kuolettavien vihollisten pelossa, eikä ihan koko ajan ole välttämätöntä stressata ja olla varuillaan. Toisin kuin esiäideilläni ja -isilläni, minulla on myös kaikki varusteet kouluttaa omia aivojani.

Seuraavan viikon harjoitus ei ole vielä Buddhan aivoista peräisin, mutta tuttu kaikille:

  • joka ilta lasken hyviä ja positiivisia kiitollisia lampaita, hyviä asioita elämässäni, kolme kappaletta, ja kirjoitan ne ylös
  • pyrin viikon aikana tekemään mahdollisimman monena päivänä jotain, missä olen hyvä
  • yritän viettää aikaa minulle rakkaiden kanssa – ja koska se ei matkojen ja välimatkojen takia aina onnistu, puhun ja viestin niin usein kuin mahdollista

En elättele muutosten suhteen minkääntasoisia harhaluuloja tai ennakko-odotuksia, mutta yritän!

Happy thoughts / Barking Up the Wrong Tree. 2012. http://www.bakadesuyo.com/2012/08/here-are-the-things-that-are-proven-to-make-y/

Mainokset

Tietoja Löykkiön kirjasto. Löykkiö Library

Library nerd. Writer. Literature buff.
Kategoria(t): Ajattelu, arki Avainsana(t): , , , . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s