Sesonkielämää

DSC_0246Elämää ei voi laittaa hyllylle, kaikkea ei voi jättää odottamaan parempaa päivää, mutta
kausittain voi tehdä töitä, matkustaa, lukea. Sesongeittain pystyy urakoimaan ja rupeaman jälkeen lepäämään. Eihän se ole sama kuin sittenku-elämä? Sekatyöläinen ahkeroi muutaman kuukauden, matkustaa Suomea ristiinrastiinpäästäpäähän. Väsyy välillä, enimmäkseen innostuu kohtaamisista, mutta odottaa kieltämättä toisenlaista aikaa: lomaa, rauhaa, kiireettömyyttä.

28.9.2014 Hufvudstadsbladetissa ilmestynyt Kristian von Essenin haastattelu pysäytti. ”Ihmiset sairastuvat, nyt se sattui minulle.” Mieleen jäivät pitkäksi aikaa hänen sanansa siitä, kuinka hän ei enää leukemiaan sairastuttuaan halua käyttää aikaansa tarpeettomaan ja turhanpäiväiseen, itselle merkityksettömään. Minulle se voisi olla: älä tuhlaa aikaa huolehtimalla ennakkoon asioista, jotka voivat mahdollisesti mennä pieleen, etenkään silloin kun niihin et itse voi vaikuttaa. Jos sitten pahin tai seuraavaksi pahin sattuukin tapahtumaan, huolehtimalla ei ole elämä helpottunut. Älä tee siksi, että pitää, että kuuluu, että on tapana. Kun teet, keskity, ole läsnä. Mindfulness, ei mindlessness.

Sesonkityössä on puolensa. Kun tekee jonkin aikaa töitä hartiavoimin, saa pitää vapaata roppakaupalla (tai neljä viikkoa). Hyvät puolet: jaksaa, kun on kiinnostavaa, kun on saanut valita ja vaikuttaa – ja kun on odotettavaa. Huonot: ei osaakaan heti relata, kun siihen on mahdollisuus. Tai se, että viisikymppisen kroppa alkaa pistämään vastaan. Silti: parhaimmillaan flow kuljettaa vauhdilla kiireisen ajan, kun vaan muistaa hiljentää ajoissa (mielellään hieman ennen kuin se kroppa protestoi). Mindfulness, ei mindlessness.

Mainokset

Tietoja Löykkiön kirjasto. Löykkiö Library

Library nerd. Writer. Literature buff.
Kategoria(t): arki, Työ Avainsana(t): . Lisää kestolinkki kirjanmerkkeihisi.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

w

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s